در حالت کلی هر وبسایتی که طراحی میشود از ابتدا بهصورت استاتیک میباشد. منظور از استاتیک یا ایستا این است که محتوا و المانهای داخل صفحه وب،؟همیشه بههمان صورتی که طراحی شده است ثابت میماند و قابلیت بهروزرسانی ندارند.
از گذشته هرجا صحبت از طراحی سایت بود این سوال مطرح میشد که طراحی سایت، استاتیک (Static) یا داینامیک (Dynamic) انجام شود؟
همیشه سایتهای داینامیک ارزش و اعتبار بالایی نزد کاربران داشتند و سایتهایی که بهصورت استاتیک طراحی میشدند بی ارزش و نیمه کاره دیده میشدند.
در این مقاله قصد داریم در مورد انواع طراحی سایت از منظر ایستا یا پویا بودن یا همان استاتیک و داینامیک بودن بررسی نمائیم. بدانیم که هر کدام چه خصوصیاتی دارند، آیا سایتهای داینامیک همیشه بهتر هستند؟ طراحی سایت استاتیک مزایایی هم دارد که وبسایتهای داینامیک نداشته باشند؟ چند دقیقهای همراه ما باشید.
در حالت کلی هر وبسایتی که طراحی میشود از ابتدا بهصورت استاتیک میباشد. منظور از استاتیک یا ایستا این است که محتوا و المانهای داخل صفحه وب،؟همیشه بههمان صورتی که طراحی شده است ثابت میماند و قابلیت بهروزرسانی ندارند.
همانطور که میدانید طراحی سایت با دو زبان پایه HTML و CSS انجام میشود. وقتی طراح یک وبسایت، صفحه اصلی سایت را طراحی میکند مطابق با نیاز صاحب سایت برای آن قسمتهایی را در نظر میگیرد.
فرض کنید در بالای یک وبسایت، اسلایدر تصاویر داریم و این اسلایدر دارای دو تصویر میباشد که هر تصویر بعد از پنج ثانیه بهطور خودکار عوض میشود و تصویر بعدی به نمایش گذاشته میشود. این تغییر تصویر بهمعنای داینامیک بودن آن نیست، در واقع طراح از قبل دو تصویر در نظر گرفته است که همیشه همان دو تصویر جابجا میشوند.
حال که طراحی سایت تمام شد وبسایت را روی هاستینگ و دامنه موردنظر بارگذاری یا آپلود میکنیم. حالا اگر تصمیم داشته باشیم بنر سوم را به سایت اضافه کنیم بهدلیل اینکه وبسایت ما استاتیک میباشد مستلزم این است که برای اضافه کردن تصویر سوم، از طراح سایت بخواهیم چند خطی کد نویسی کند و سایت را مجدد آپلود نماید در حالی که وبسایت داینامیک که در ادامه شرح میدهیم نیاز به این کد نویسی نخواهد داشت و از طریق پنل مدیریت، تصویر سوم بهراحتی اضافه میشود.
در واقع وبسایتهای استاتیک هیچ پنل مدیریتی ندارند و همچنین هیچ بانک اطلاعاتی وجود ندارد که بخواهیم بدون دانش برنامهنویسی بر روی این سایتها(استاتیک) تغییرات اعمال کنیم.
البته نا گفته نماند که ممکن است حتی طراح سایت برای این مثال سادهی ما که اضافه کردن اسلایدر تصاویر بود بهگونهای کد نویسی کند که بهشما بگوید برای آپلود تصویر سوم، کافیست فایل تصویری خود را در یک فولدر مورد نظر که قبلا معین کرده است کپی کنید تا به اسلایدر شما اضافه شود یعنی با وجود استاتیک بودن سایت، بدون پنل مدیریت اینکار امکان پذیر شود. اما وقتی کار کمی پیچیده تر شود و برای مثال اگر سایت شما دارای اخبار و مقالات، ورود پرسنل یا ثبت نام و… باشد، اینجاست که عملا یک وبسایت استاتیک عاجز میماند و قادر به مدیریت این اطلاعات نخواهد بود. این بار برای بهروزرسانی اخبار قطعا نیاز است که برنامهنویسی انجام شود.
پس وبسایتهای استاتیک دارای کنترل پنل مدیریت نیستند و تغییرات مستقیم درون همان صفحه مورد نظر انجام میگیرند.
سایتهای داینامیک در واقع همان سایتهای استاتیک هستند که برنامهنویسی سمت سرور در لابهلای کدهای آن بهگونه انجام میشود که در هر باز شدن صفحه اطلاعات مورد نظر را از جایی میخواند و دستور میگیرد که چه اطلاعاتی را نشان دهد. ممکن است در هر بار لود شدن صفحه، اطلاعات نمایش داده شده، متفاوت از اطلاعات نمایش داده شده دفعه قبل باشد و شاید هم ممکن است برای دفعات بیشماری اطلاعات نمایش داده شده هیچ تغییری نداشته باشند. مانند مثال قبل، صفحه اخبار را در نظر بگیرید، در سایت استاتیک پنج خبر بهصورت ثابت تعریف شده بود که همیشه همان پنج خبر نمایش داده میشد.
زمانی که طراحی سایت داینامیک انجام میشود اطلاعات بهصورت زنده از بانک اطلاعاتی خوانده میشود. این بدین معنی است که در سایت ما، بهجز محتوای صفحهای که کاربر مشاهده میکند (سایت سمت کاربر) در پشت صحنه این محتوا در پنل مدیریت نیز وجود دارد که مدیر سایت بهآن دسترسی دارد یعنی در این طراحی سایت (طراحی سایت داینامیک) یک پنل مدیریت وجود دارد که وظیفه ورود، ویرایش و حذف اطلاعات را دارد. هر قسمت از سایت که قرار باشد داینامیک باشد باید متناظر با آن در پنل مدیریت بخشی در نظر گرفته شود که از طریق آن قابل ویرایش باشد.
یک سایت وقتی داینامیک طراحی شود بهاین معنی نیست که تمامی المانها سایت داینامیک باشد، ممکن است فقط قسمت اخبار داینامیک باشد و برای اضافه کردن کاتالوگ امکان بهروزرسانی از پنل مدیریت را نداشته باشید. پس شما باید در هنگام سفارش طراحی سایت از پیمانکار یا شرکت طراحی سایت خود بخواهید قسمتهایی را که قصد ویرایش آن دارید را بهصورت داینامیک طراحی نماید.
البته این معقوله داینامیک بودن به شرایط زیادی بستگی دارد اگر طراحی وبسایت شما توسط سیستمهای مدیریت محتوای آماده مانند وردپرس و جوملا انجام شود تقریبا امکان ویرایش همه چیز را دارید اما از طرفی اگر بخواهید همه چیز داینامیک باشد، هم برای مدیر سایت پیچیدگی زیادی خواهد داشت و هم، توسعه و تغییر وبسایت شما بسیار سخت میشود. چرا؟ بهاین دلیل که طراحان cmsهای آماده یا افرادی هستند که برنامهنویسی نمیکنند و تنها آموزش راهاندازی سایت با این cmsها را دیدند و قادر به تغییر کد نخواهند بود یا افرادی هستند که برنامهنویس php هستند که بسیار اندکاند و این افراد انتظارات خاص خود را دارند و برای کدنویسی مبالغ بالایی میگیرند و در نهایت میتوان گفت با سفارش طراحی سایت بهاینگونه افراد برای هرگونه تغییرات، مجبور به سفارش سایت جدید میشوید.
تجربه نشان داده است که طراحی سایتهایی با قالب آماده و سیستم محتوای آماده برای مدیر سایت کار با پنل مدیریت آن پیچیدگی زیادی دارد و معمولا این سایتها اکثرا در مرحله طراحی اولیه متوقف میشوند و در صورت نیاز به تغییرات و توسعه ناکام میمانند و با در نظر گرفتن هزینه راه اندازی سایت کسی حاضر با این کار نخواهد بود.
همانطور که متوجه شدید طراحی سایت از ابتدا باید بهصورت استاتیک انجام شود و در صورت نیاز اگر قسمتهایی از سایت نیاز بهروزرسانیها مستمر داشت برای آنها فکری کرد که در کمترین زمان و بدون نیاز به برنامهنویسی بتوان آنها را ویرایش کرد.
وبسایتهای استاتیک سرعت لود بیشتری دارند و به مقدار محسوسی زودتر برای کاربران به نمایش گذاشته میشوند، بهاین دلیل که در زمان لود این سایتها درخواستها از سمت سرور کمتر بوده و تمامی اطلاعات در صفحه موجود میباشند و بهمحض درخواست از سمت کاربر به نمایش کذاشته میشود. در طراحی سایت داینامیک هر صفحه که لود میشود باید جدا از اینکه ریسورسها و منابع مانند تصاویر و اسکریپتها دانلود شود، علاوه بر اینها قسمتی از متنها و همچنین تصاویر و منابع دیگر از بانک اطلاعاتی درخواست و ارائه شود و نتیجه این کوئریها از سمت سرور به مرورگر سمت کاربر به نمایش کذاشته شود.
طراحی سایتهای استاتیک بدون پنل مدیریت انجام خواهد شد و کاربر امکان ویرایش را ندارد. ضاهر و باطن کار همان است که در مرورگر میبینید و در پشت صفحه اتفاق خاصی نمیافتد. اما طراحی سایت داینامیک کاملا متفاوت است و علاوه بر ظاهر سایت برای پنل مدیریت هم باید فکری شود و امکاناتی به مدیر سایت داده شود که امکان بهروزرسانی المانهای مورد نیاز را از سمت پنل مدیریت داشته باشد.
سایتهای داینامیک به دو دسته تقسیم میشوند: 1. سیستمهای مدیریت محتوا یا بهاصطلاح طراحان وب CMSها 2. طراحی سایتهای اختصاصی
در طراحی سایتهای آماده، سیستم مدیریت محتوایی از قبل نوشته شدهاند و فقط کافیست نصب و راهاندازی شود و یک قالب آماده بر روی آن سوار گردد یا یک قالب از صفر نوشته شود که معمولا طراحی قالب از صفر در سیستمهای مدیریت محتوای آماده مانند وردپرس تقریبا هیچ وقت اتفاق نمیافتد و طراحان سایت معمولا یا کاملا یک قالب را همانگونه که هست استفاده میکنند و یا تغییراتی جزئی در آن میدهند تا به سلیقه کارفرما نزدیک شوند.
طراحی سایت اختصاصی دست کارفرما را باز میگذارد، هر تغییری که موردنظر مشتری است قابل پیادهسازی است. هم از لحاظ ظاهری و طراحی قالب و همجنین از لحاظ عملیاتی و فنی که نیاز مشتری چه باشد و چگونه انجام شود. این مدل سایتها که به طراحی سایت اختصاصی یا طراحی سایت دستنویس معروف هستند هزینه تمام شده بیشتری دارند. ممکن است در برخی موارد این تعرفه طراحی سایت برای نوشتن اختصاصی ارزش داشته باشد و بستگی به نیاز کارفرما ممکن است احتیاجی بهصرف این هزینه نباشد و مشتری ترجیح دهد یک سایت ارزانتر تهیه کند.
تعرفه و هزینه طراحی سایت استاتیک و داینامیک در ادامه همین مقاله بررسی گردیده است و میتوانید آن را مطالعه بفرمائید تا با قیمتگذاری طراحی سایت استا و پویا بیشتر آشنا شوید. در ادامه با طراحی سایت پایدار همراه باشید تا با قیمت طراحی وبسایت داینامیک و استاتیک بیشتر آشنا شوید تا بتوانید تصمیمات درستی بگیرید. ابتدا در مورد مزایا و معایب این دو نوع طراحی وبسایت توضیحاتی را خواهیم داد و بعد به مبحث قیمت طراحی وبسایت از انواع داینامیک و استاتیک میپردازیم.
طراحی سایت استاتیک دارای مزایایی هستند و در ذهنتان شکل نگیرد که سایتهای استاتیک بد هستند و به درد هیچ کسبوکاری نمیخورند. ممکن است شما یک محصول داشته باشید و فقط بخواهید اطلاعات آن محصول را به نمایش بگذارید. کاتالوک ارائه دهید و در مورد شرکتتان و رزومه خود اطلاعاتی به مشتری بدهید. طراحی سایت ایستا برای شما کافیست و نیازی به پرداخت هزینه اضافه ندارید. در زیر به برخی از مزایای سایتهای استاتیک اشاره کردهایم:
سایتهای ایستا همیشه هم خوب نیستند و بهتر است بگوییم در حالتهای خاص به سایتهای داینامیک یا پویا ترجیح داده میشوند، با معایب و بدیهای سایتهای پویا بیشتر آشنا شوید:
قطعا طراحی سایتهای پویا بیشترین تقاضا و بهترین بازدهی را دارند، هرچقدر هم خدمات و محصولات شما کم باشد باز نیاز به قسمتی برای درج خبر، بهروزرسانی قیمتها، اضافه کردن پروژههای جدید و امکانات این چنینی دارید. پس در حالت کلی اگر قصد سفارش طراحی سایت دارید انتخاب باید طراحی سایت داینامیک باشد. پس از مزایا و محاسن طراحی سایتهای داینامیک با خبر باشد:
هر نوعی برای خود خوبیها و بدیهایی دارد و انصاف نیست که بگوییم طراحی سایتهای پویا معایبی ندارند و همه آنها سود است، در هر تکنولوژی جدید و امکانات منحصر به فردی ایراداتی هم وارد میشود. اما شاید قابل چشمپوشی باشد و بتوانید با آنها کنار بیایید و بر محاسن آن ترجیح دهید. معایب سایتهای داینامیک در زیر برای شما لیست شدهاند:
هزینه طراحی سایت پیچیدگیهای خاص خود را دارد، در برخی اصناف قیمتگذاری روشن است و میتوان محصولات و خدمات شرکتهای مختلف را با هم بهراحتی مقایسه کرد. اما در مورد قیمت طراحی سایت کمی متفاوت است. هر شرکت طراحی سایت برای خود اصول و قوانینی دارد و از متدها و روشهای متفاوتی استفاده میکند که این قیمت گذاری در طراحی سایت را از دید مخاطب سخت میکند.
جدول قیمت طراحی سایت مرسوم نیست و برخی شرکتهایی هم که جداولی ارائه میدهند و تعرفه طراحی سایت خود را در آن لیست میکند قطعا خدمات محدودی ارائه میدهند. البته این بد نیست شاید نیاز شما هم یک وبسایت محدود باشد و بخواهید فقط در حد یک رزومه و معرفی شرکت یا نمایش چند محصول در سایت خود داشته باشید و همین طراحی وبسایتها مثل طراحی سایت شرکتی برای شما کافی باشد.
می خواهیم کمی ریز تر بشویم و علت این تفاوت قیمتها را بررسی نمائیم، انواع طراحی سایت را بشناسیم و متوجه شویم پولی که پرداخت میکنیم بابت چه امکاناتی است و چرا پرداخت میکنیم.
همانطور که احتمالا میدانید طراحی سایت بهدو روش انجام میشود: طراحی وبسایت استاتیک، طراحی سایت داینامیک که هر کدام نیازهای خود را میطلبند و ممکن است شما مشتری هر کدام از این دو باشید. پیش تر بهصورت موشکافانه مقایسه بین این دو روش طراحی وبسایت را شرح دادیم و هم اکنون میخواهیم در مورد هزینهها و تعرفههای طراحی سایتهای استاتیک و داینامیک و تفاوتهایشان بگوئیم. با ما همراه باشید.
هزینه تمام شده طراحی سایت برای طراحی سایت استاتیک بهمراتب کمتر است زیرا فقط هزینه طراحی ظاهر سایت پرداخت میشود. حتی ممکن است قالب آمادهای را خریداری کرد که هزینه آن حتی کمتر از پنج میلیون تومان خواهد بود. اما اگر یک طراح UI/UX بخواهد برای شما دقیقا مطابق سلیقه خودتان با درنظر گرفتن ایدههایتان طراحی سایت را انجام دهد با توجه به تجربه و توانمندی طراح و همچنین با در نظر گرفتن انواع مختلف طراحی ممکن است چیزی در حدود 10 میلیون تومان تا 12 میلیون تومان برای شما هزینه بردارد.
برنامهنویسهای وبسایت در کل بهدو نوع تقسیم میشوند، برنامهنویس وبسایت سمت کلاینت یا مشتری و برنامهنویسان سرور ساید یا سمت سرور، برنامهنویس کلاینت ساید که وظیفه طراحی ظاهری سایت را دارد و وبسایتهای استاتیک طراحی میکند. هزینه دسمتزد برنامهنویسهای استاتیک تقریبا نصف برنامهنویسان سرور سایت میباشد شاید کمی بیشتر از نصب اما بههر حال طراحی ظاهر سایت و طراحی سایت استاتیک ارزانتر خواهد بود.
البته سایتهای خاص مانند طراحی سایت پارالاکس parallax و طراحیهای غیرمعمول حتما قیمت طراحی سایت بیشتری خواهند داشت و ممکن است حتی تا مبلغ 100 میلیون تومان هم برسد. سایتهای پارالاکس یا به فارسی طراحی اختلاف منظر سایتهایی هستند که در حین حرکت اسکرول المانهای صفحه با سرعتهای متفاوتی بالا و پایین میروند و تناقضهای زیبایی میسازند.
طراحی این سایتها بسیار پیچیده است و هر طراحی وبسایت از پس آن بر نمیآید و نیاز به تجربه قبلی این گونه طراحیها را دارد. پس اگر مشتری سایت پاراکس هستید و در نظر دارید وبسایتی این چنینی داشته باشید حتما با بهترین شرکتهای طراحی سایت مذاکره کنید تا هزینه گران قیمت این مدل سایتها به سرانجام خوش برسد.
شرکت طراحی سایت پایدار تجربه پیاده سازی انواع مختلف سایتها را دارد و چند نمونه قدرتمند از طراحی سایت پاراکس را در کارنامه دارد میتوانید اعتماد کنید و تماس بگیرید.
هزینه طراحی سایت داینامیک کمی متفاوت است، ابتدا همان مبلغ طراحی استاتیک را باید بپردازید و طراحی مورد نظرتان را تهیه بفرمائید و برای انجام عملیات داینامیک و کنترل پنل هزینه اضافه میکردد.
اگر طراحی سایت وردپرسی یا طراحی سایت جوملایی بخواهید که پس از بررسیهایتان ترجیح دهید از cmsهای طراحی سایت آکاده استفاده کنید، قیمت طراحی سایت بهازای داینامیک بودن تفاوت آنچنانی ندارد و در واقع شما همان هزینه طراحی قالب یا خریداری قالب آماده را خواهید داشت.
هزینه خرید قالب آماده وردپرس متغیر است و از تعداد زیادی قالب رایگان که در سایتهای مختلف جهت دانلود گذاشته شدهاند شروع میشود و همچنین هزینههایی مانند حداقل از یک میلیون به بالا خواهد بود که بستگی به بسیاری از المانها و امکانات آن دارد. پس بین 1 تا 10 میلیون تومان میتوانید قالب مناسبی را خریداری کنید. در مورد جوملا هم تقریبا بههمین صورت خواهد بود اما وردپرس متداول تر است و حق انتخاب بیشتری خواهید داشت. برای مطالعه درباره تفاوتهای وبسایت جوملا و وردپرس به مقاله مربوط به آن مراجعه نمایید.
برای نصب وردپرس یا جوملا شاید نیاز باشد مبلغی پرداخت کنید. برخی شرکتها هر دو هزینه را با هم میگیرند و وبسایت کامل تحویل شما میدهند که آماده استفاده باشد. هزینه خرید قالب و راهاندازی و نصب وردپرس و جوملا در شرکتهای مختلف ممکن است از 10 میلیون تومان شروع میشود.
این تفاوت قیمت به چند موضوع بر میگردد، یکی امکانات مورد نیاز شما که فقط طراحی سایت محتوایی خواسته باشید یا اینکه طراحی سایت فروشگاهی و دیگر امکانات اضافی مانند ثبت نام و ورود و هزار مورد دیگر که در سایتهای مختلف متفاوت میباشند. مورد دوم هم در مورد مهارت و اعتبار شرکت طراحی سایت همچنین پشتیبانی مناسب یا نامناسب از سایت طراحی و تحویل شده در قیمت تاثیر گذار بوده است.
اما اگر طراحی سایت اختصاصی بخواهید و قرار باشد برای شما خط به خط مطابق سلیقه تان برنامهنویسی شود هزینه کمی متفاوت است. در اینجا کاملا روال کار فرق میکند و بهصورت واضح و روشن شما دو هزینه پرداخت میکنید. یکی هزینه طراحی قالب یا ظاهر سایت که توسط برنامهنویس کلاینت ساید طراحی میشود و دیگر هم قسمتهای عملیاتی سایت شما که چه امکاناتی داشته باشد از چه فناوریهایی استفاده کرده باشد و چقدر نیاز برنامهنویسی و صرف زمان داشته باشد.
هزینه طراحی قالب در طراحی سایت اختصاصی بستگی به نوع طراحی و نیاز شما دارد، ممکن است طراحی سایت اختصاصی برای شما از 25 میلیون تومان تا 80 میلیون تومان هزینه بردارد. حرفهای بودن طراح سایت و تجربه شرکت در این زمینه در قیمت گذاری اثر میگذارد.
ممکن است شما سلیقه خاصی داشته باشد و سختپسند باشید، قالبهای آماده مثل وردپرس و جوملا اگرچه بسیاری از آنها زیبا هستند اما در آخر مجبور خواهید بود از بین قالبهای موجود با یکی از آنها کنار بیایید و یکی را انتخاب کنید. حق تغییر زیادی ندارید، برخی شرکتها که عین قالب را تحویل میدهند و تخصص و قابلیت تغییر در آن را ندارند. برخی دیگر هم ممکن است تا حد کمی بتوانند تغییراتی اعمال کنند و قالب را به سلیقه شما نزدیک تر کنند.
شرکتهای طراحی سایت که بتوانند قالب را بهصورت اخلاقی و حرفهای از صفر تا صد مطابق سلیقه شما طراحی کنند بسیار کم و شاید انگشت شمار هستند. ما سایتهایی را سراغ داریم که هزینههای میلیونی پرداخت کرده اند و قالبهای آماده دریافت کرده اند که دور از انصاف است. شرکت طراحی سایت باید متناسب با زمان و هزینهای که میکند از مشتری مبلغی دریافت کند و برای محصولات و خدمات خود قیمت گذاری کند.
به هر حال شما ابتدا باید نیازتان را بررسی نمائید و بدانید که سایت ارزان قیمت و وردپرسی کارتان را راه میاندازد و ضرورتی ندارد هزینه اضافه پرداخت بابت طراحی سایت اختصاصی پرداخت کنید، یا امکاناتی که میخواهید ممکن است در سیستمهای مدیریت محتوا درست نشود و یا ممکن است در آینده به امکاناتی نیاز داشته باشید که به بن بست بخورید. طراحی سایت اختصاصی اگر هزینه طراحی سایت گران تری برای شما داشته باشد، از نظر انعطاف و توسعه شما را لنگ نمیگذارد.
ما در مقالهای مجزا در مورد قیمت گذاری طراحی سایت و بهصورت موشکافانه در مورد نحوه محاسبه هزینه طراحی سایت صحبت کرده ایم، حتما این مقاله را مطالعه فرمائید و اگر سوالی در مورد قیمت انواع سایت برایتان بی پاسخ ماند ما را در جریان بگذارید.
سعی کردیم هر آنچه در مورد طراحی سایتهای داینامیک و استاتیک هست را برای شما عنوان کنیم، از تفاوتهایشان گفتیم و معایب و محاسن سایتهای پویا و ایستا را دانستید. اگر موردی بود که در این مقاله لحاظ نشده بود در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. حتما پاسخگوی شما هستیم و استقبال میکنیم.
در صورت نیاز به طراحی سایت میتوانید با ما در تماس باشید، شرکت طراحی سایت پایدار تجربه پیاره سازی هر نوع وبسایتی را داشته است و در رزومه شرکت هر نمونه کاری موجود است، پس میتوانیم دقیق و صریح بهشما بکوییم کدام طراحی برای شما مناسب است و کمترین هزینه را برای طراحی سایت در مقابل حفظ کیفیت و بیشترین بازدهی پرداخت کنید. جهت مشاوره رایگان طراحی سایت با ما تماس حاصل فرمائید.
سید محمد رضای حسینی تبار نه تنها به عنوان مدیریت عامل بلکه به عنوان دلسوز و پشتیبان پایدار سامانه شناخته میشود. دقت به جزئیات، تعهد به بهبود مستمر و توجه به نیازهای مشتریان، از وی به عنوان یک رهبر متفاوت در دنیای فناوری و کسبوکار معرفی میشود. سید محمدرضا حسینی تبار با ذهنیتی بسیار خلاق، همیشه در تلاش است تا به رشد و توسعهی پایدار سامانه و مشتریانش کمک کند. او نمایندهای است که علاوه بر مهارتهای فنی، دارای احساسات نیکو و مشتاق به خلق تفاوتهای بزرگ در صنعت فناوری و کسبوکار است.
دیدگاه شما
از همین دسته بندی